העולם הוא לא באמת חדש

לי אישית הבטיחו מכוניות עפות ורובוטים עוד כשחגגנו את המילניום.
מאז עברו 19 שנה והשרידים היחידים שנשארו כאן הם ילידי המילניאלס וקוראים להם ככה כי הם נולדו בשנות ה-2,000 ואלך.

אז העולם החדש הזה נקרא בשם הרשמי שלו "המהפכה התעשייתית הרביעית"המהפכה התעשייתית הראשונה עשתה שימוש במים ובכוח הקיטור כדי למכן את הייצור. המהפכה התעשייתית השנייה רתמה את החשמל כדי להגיע לייצור המוני. השלישית השתמשה באלקטרוניקה וטכנולוגיית מידע כדי להביא לאוטומציה של הייצור. כעת, נבנית המהפכה התעשייתית הרביעית על כתפיה של השלישית – המהפכה הדיגיטלית המתרחשת מאז אמצע המאה הקודמת, והיא מאופיינת בשילוב של טכנולוגיות שמטשטשות את הקווים בין העולם הפיזי לעולם הדיגיטלי והביולוגי.

למהפכה התעשייתית הרביעית יש ארבע השפעות מרכזיות על עסקים – על ציפיות של לקוחות, על שיפור של מוצרים, על שיתוף פעולה בחדשנות ועל מבנים ארגוניים והיא מתקדמת בקצב אקספוננציאלי ! ! ! (בכפולות של X מאשר של +).

אבל ההתנהלות בו לגמרי חדשה

אתם בטח מרגישים את זה על בשרכם עם האורחים והעובדים שלכם שמצפים לחוויה אחרת, קידמה טכנולוגית ושירותים חדשים, כל הזמן. ההתנהלות הזאת מצריכה מארגונים לבצע שינויים, החל מהפנים החוצה:

אקלים ארגוני – איזון בית-עבודה, עידוד חברויות בתוך הארגון, עידוד העובדים לקחת חלק בפרויקטים שהם מחוץ לתפקיד המוגדר שלהם. תרבות שיתופית המושתת על אסטרטגיה, פעילויות, אתגרים וקידמה.

סביבה פיזית– זה לא מעניין יותר איך נראים משרדי החברה כמה נוח הכיסא שאתם יושבים עליו. מחקרים מוכיחים שפינות קפה פזורות בחלל החברה פותרות שליש מהמשברים ומפרות חצי מהרעיונות של העובדים.

סביבה טכנולוגית– הסתכלות על גלובליזציה. הדור החדש שנכנס למעגל העבודה מגיע עם חוש טכנולוגי מפותח ובכדי לעמוד בקצב, חובה לבצע התאמה.

בשביל לעמוד בקצב – צריך להתחיל איפושהו.
איפה בא לכם להתחיל?

כל הזכויות שמורות להילה אור © מלבד המידע, הוא שיתופי