דור המילניאלס: איך תגרמו להם לעבוד דווקא אצלכם

הילה אור || מלונאות בעולם החדש

כולנו מכירים כבר את הביטוי, דור ה-Y. הדור שנולד משנת ה-80 ואילך. אלו שהיום הם בני 30+.
אולי גם שמעתם כבר על דור ה-Z, הדור שנולד בתחילת שנות ה-2000 ואילך. אבל האם נתקלתם בביטוי "מילניאלס"?

מילניאלס זה שם חיבה לדור ה-Z. למה מילניאלס? כי זה הדור שפתח את המילניום. זוכרים את המילניום? הדור שלי היה אז בדיוק בגיל הנכון לספוג את כל תשדירי הקליטה של באג 2,000 , מהפכת האינטרנט, המכוניות המעופפות והחלל החיצון.

תשמעו זה לא רחוק מהמציאות העכשווית שלנו. הסינים מבטיחים שכל מי שיגיע אליהם לאולימפיאדה בשנת 2022 ייאסף במכוניות אוטונומיות, מכוניות שבעצם מנווטות את עצמן. אתם רק תצטרכו לשבת שם ולהירגע עם כוס שמפניה. מלחיץ משהו, לא!?
לא בהכרח. המפתחים של הרכבים הרובוטים מבטיחים שהם יהיו יותר בטיחותיים מנהג אנושי! אגב זה קורה ממש כאן, אצלנו. מדינת ישראל היא המרכז לניסויים במכוניות אוטונומיות. נכון ליולי 2018 חברת מובילאיי היא החברה היחידה שקיבלה אישור לניסויים אלו.

אז מה ההבדל בינינו לבין המילניאלס? הם נולדו וגדלו בדיוק למשבר העולמי הכלכלי שהיה בשנת 2008 ולכן ביטחון כלכלי ותעסוקתי הם קריטריונים מהותיים עבורם בבחירת עבודה. לא רק זה, הם הסתכלו להורים שלהם בלבן של העין כשהם פוטרו, הצטמצמו וחוו משברים נפשיים. פלא שמדובר בדור שלא רוצה להגביל את עצמו למקום עבודה אחד? עזבו לא רוצה. מדובר בדור עם כישורים טכנולוגיים מפחידים כשסבתא שלי עדיין מנסה להבין איך להגות נכון את המילה "פייסבוק". שלא נדבר על זה שהיא עושה בטעות שיתופים לפוסטים של "תיתולים למבוגרים"!

מדובר בדור שגדל עם ניידים עוד מינקות. רוצים למשוך את תשומת ליבם? יש לכם 8 שניות של חסד להצליח. רוצים לשבת איתם לקפה? אל תעלבו מזה שהם אתכם ובמקביל עם הנייד. הם מקשיבים לכם, מעבדים נתונים, מתעדכנים ברשתות החברתיות ועל הדרך מצלמים גם את הקינוח עם שערות הקדאיף.
חשוב להם לקבל פידבק ואם אפשר, לפחות אחת ליום. וכן, הם רוצים להשפיע על העולם! מה רע בזה!? הם חיים במציאות בה הכל אפשרי! יודעים מה? מגיע להם! הם אלו שהצליחו לייצר קריירות שלמות מהמדיה החברתית. תגידו לי אתם, כן כן אתם שחייתם בעידן בו החיבור לאינטרנט לווה ברעשי חריקה נוראיים, למה לא חשבתם על זה קודם? אני אגיד לכם למה. היינו עסוקים מידי בלהגשים את החלומות של ההורים שלנו- ללכת ללמוד מקצוע שיכניס לנו כסף, להתמיד בו בכדי שנוכל לקנות לנו בית ובבוא הזמן, לצאת לפנסיה מכובדת.

מתנצלת נמנמתי לרגע. ב-ו-ר-י-נ-ג!

אז בואו נשים רגע מאחורינו את כל הגחמות על כך שמדובר בדור מפונק, עסוק בעצמו, לא ממוקד ועצלן.
ההיפך הוא הנכון!
מדובר בדור שדורש איזון חיים-עבודה כי הוא מבין שהטכנולוגיה מאפשרת לו לעבוד גם מרחוק. אז כן, אחרי שהוא הספיק להגיע בזמן למקלחות של התאומים שרק נולדו לו, הוא יכול להשלים פערים היישר מהכיסא שלו בבית (הוא גם הרבה יותר יעיל) , הוא מבין שהוא לא צריך ללמוד סט כישורים אחד כי הוא פשוט מוכשר מספיק לעסוק בכמה במקביל (הוא גם מנהל מוצר בעבודה היום-יומית שלו, גם מקדם אתרים בעבודה הצדדית שלו וגם לאחרונה נרשם לקורס אונליין בכדי ללמוד שיווק) והוא בעיקר בא ואומר לכולנו "פחחחחחחח אני הרבולוציה שאתם רציתם להיות!"

אז רוצים לדעת מה הסוד שימשוך אותם דווקא אליכם?

1. תדאגו להיות רלוונטיים, עדכניים ולהופיע ברשתות החברתיות. בואו חברים, מודעות דרושים בעיתון יביאו אליכם את העובדים שממתינים לשים אצבע בלשכת התעסוקה. תהיו סופר יצירתיים ותעלו למדיה סרטון באורך דקה וחצי שיראה את משרד משאבי אנוש ב-10 לחודש, ריק! למה? כי אתם יודעים לשלם בצורה הוגנת ובזמן ולכן התור המדובר? לא קיים אצלכם!

2. תדאגו שלחברה שלכם יהיה חזון, חלום, תרבות ארגונית, דרך שכולם הולכים אחריה! שאם תתפסו את אחד העובדים שלכם בדרך לחדר אוכל ותשאלו אותו "תגיד משה, למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים?" הוא יענה לכם "יאוו תקשיב אבי, אתמול חלמתי שאנחנו לוקחים את זה צעד אחד קדימה! נכון שאתה תמיד אומר שהתרבות הארגונית שלנו מושתת על תחלופת עובדים אפסית? אז תקשיב…."
כזה! הוא יענה לכם דרך אגב ויביא את האינפוט שלו.

3. תציעו אופק תעסוקתי ואפשרויות העשרה. תעניקו להם כלים לימודיים שלא קשורים בהכרח לתפקיד הספציפי שלהם. תראו אותם וכשהם יהיו מוכנים, תקדמו אותם. זוכרים את הרשתות החברתיות? הם מעלים לשם הכל היום! הם כבר יעשו לכם לבד את עבודת יחסי הציבור.

4. תיצרו היררכיה שטוחה. יש להם אפס סבלנות לבירוקרטיה ותהליכים ארוכים. רוצים בכלל להיות יוצאי דופן? תטמיעו "בוט" לכל מנהל בחברה ותיצרו זמינות תמידית ואפשרות לסיעור מוחות.

אז כן, האחות הקטנה כבר כאן ועם שאר ילדי המילניאלס, הם אומרים לנו בצורה נורא שקופה:

" היי אתם? בואו תצטרפו למהפכה של "העולם החדש". לא רוצים? לא צריך. אבנר תמיד יהיה שם בשבילכם בכדי להזכיר לכם שכשקיבלתם אותו לעבודה, לא הזכרתם כישורים טכנולוגיים וגם לא חשיבה מחוץ לקופסא אז אל תצפו ממנו גם להעלות פוסט "דרושים" בפייסבוק וגם לנסח את המודעה. באמת. הגזמתם!"